Σιδενόρ: Ενίσχυση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας το α' εξάμηνο του 2007

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007 18:05

Ενισχυμένος κατά 23% ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σίδενορ και ανήλθε σε 733 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έφθασαν τα141 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 48%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 102 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 76%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ έναντι 36 εκατ. ευρώ (αύξηση91%), ήτοι 0,719 ευρώ ανά μετοχή (έναντι0,378 του πρώτου εξαμήνου του 2006).

Η ενίσχυση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο του 2007 προέρχεται από την αύξηση, τόσο του όγκου, όσο και της μέσης τιμής πωλήσεων, ως αποτέλεσμα:

•της υψηλής ζήτησης χαλυβουργικών προϊόντων, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, λόγω των ασυνήθιστα ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, •της περαιτέρω ενδυνάμωσης των πωλήσεων της ΣΙΔΕΝΟΡ στην ελληνική και βαλκανική αγορά, κυρίως στα επώνυμα προϊόντα χαλύβωνοπλισμού SD

•της συνεχιζόμενης βελτίωσης της παραγωγικότητας των παραγωγικών μονάδων του Ομίλου, ως συνέπεια των επενδύσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί,

•της εδραίωσης των πλατέων προϊόντων και των ειδικών χαλύβων της STOMANA INDUSTRY στις ευρωπαϊκές αγορές που δραστηριοποιείται, καθώς επίσης και στο ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον για τη δραστική ανάπτυξη των τιμών αυτών,

•και τέλος της αυξημένης κερδοφορίας της θυγατρικής ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, λόγω των αυξημένων τιμών πώλησης των χαλυβδοσωλήνων, ως συνέπεια των αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών των υπό εκτέλεση έργων και της αυξημένης ζήτησης υψηλής ποιότητας χαλυβδοσωλήνων στις διεθνείς αγορές ενέργειας, καθώς και λόγω της βελτίωσης της παραγωγικότητας και του λειτουργικού κόστους της εταιρίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπό το πρίσμα των τρεχουσών συνθηκών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η Σίδενορ εκτιμά ότι η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου, θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης με συγκράτηση όμως του ρυθμού ανάπτυξης, στο τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών scrap από το μέσο του δευτέρου τριμήνου του 2007 και έπειτα, με επακόλουθο τη μείωση των τιμών τελικών προϊόντων διεθνώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα