Πέντε μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007 20:17

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τα άμεσα οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την εθνική τραγωδία περιλαμβάνουν:

- Πρώτον, τον πενταπλασιασμό του προνοιακού βοηθήματος για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων από 600 ευρώ σε 3.000 ευρώ.

- Δεύτερον, την αύξηση της αποζημίωσης για οικοσκευή κατά 4.000 ευρώ, από 6.000 σε 10.000 ευρώ.

- Τρίτον, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους, οι οποίες θα έχουν τα ίδια προνόμια με τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους εν υπηρεσία. Η αποζημίωση στον πλησιέστερο συγγενή θανόντα αυξάνεται από 6.000 σε 10.000 ευρώ και στον τραυματία με μόνιμη και μη ανατάξιμη βλάβη από 4.500 σε 8.000 ευρώ.

- Τέταρτον, χορηγείται έκτακτο επίδομα παραγωγικότητας ύψους 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τα πληρώματα των εναέριων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης.

- Πέμπτον, δημιουργείται άμεσα Ειδικό Ταμείο για τη στήριξη των πληττομένων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών. Στο Ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν και ιδιώτες. Ο σχετικός λογαριασμός του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις τράπεζες θα ανακοινωθεί μεθαύριο.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όλους τους πληγέντες από πυρκαγιές κατά το 2007. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευσή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα