Πολλή δουλειά για την Επιτροπή Ανταγωνισμού το Σεπτέμβριο

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007 02:07
UPD:02:14

ΕΞΙ νέες αποφάσεις προαναγγέλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το μήνα Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει σε αυτές και την επίμαχη υπόθεση για το διερευνούμενο καρτέλ στο γάλα, ενώ ανακοινώνει την έκδοση -εντός τριμήνου- εισηγήσεων για ακόμη τρεις σοβαρές υποθέσεις.

Οι εισηγήσεις αφορούν σε ισάριθμες κλαδικές έρευνες που διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη διοικητική αρχή, η πρώτη θα αφορά στον κλάδο των κατεψυγμένων λαχανικών και αναμένεται να εκδοθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η δεύτερη θα αφορά στον κλάδο των απορρυπαντικών και θα εκδοθεί στο 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και η τρίτη στον κλάδο των καλλυντικών και θα εκδοθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα αναμένεται εισήγηση και για την καταγγελία πρώην διανομέα της Fiat σε βάρος της εταιρείας, καθώς και μια δεύτερη για υπόθεση διανομής Τύπου στην περιοχή της Κρήτης.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ανακοίνωσή της, έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεση της Λαχαναγοράς, οπότε εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης. Το ίδιο ισχύει και για τις υποθέσεις Καρέλια και Hyundai, την καταγγελία για τον τρόπο διαμόρφωσης των ναύλων Καβάλας-Θάσου, την υπόθεση με το ΙΚΑ και τις Τράπεζες και την υπόθεση της ΕΥΑΘ.

Στο μεταξύ, με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η συζήτηση της εισήγησης για την καταγγελία κατά του ΟΛΠ, υπόθεση για την οποία η Ολομέλεια έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει στις 6, 7, 12, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται στις 13 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τον ανταγωνισμό στην αγορά καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται οι εταιρείες BP και Shell, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου αρχίζει η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά στη ΔΕΗ και ειδικότερα στους όρους που περιλαμβάνουν συμβάσεις προμήθειας της εταιρείας.

Στις 11 Οκτωβρίου αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης ECDL και στις 8 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τις διατραπεζικές προμήθειες.

Τέλος, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοινώθηκε ότι παράλληλα με όλες τις προαναφερόμενες υποθέσεις, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εξέταση και έκδοση ενός σημαντικού αριθμού αποφάσεων για συγκεντρώσεις επιχειρήσεων.

Η υπόθεση καρτέλ στην αγορά του γάλακτος

Αναφερόμενη στην πολύκροτη υπόθεση με το διερευνούμενο καρτέλ στην αγορά γάλακτος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζει ότι από τις 27 του μηνός αρχίζουν εκ νέου οι διασκέψεις για την έκδοση των αποφάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν οι επίμαχες ανακοινώσεις θα γίνουν πριν ή μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα