Μπασιάκος: Μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007 15:24
AΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Επισπεύδεται σημαντικά με ενίσχυση κλιμακίων του ΕΛΓΑ, η προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής δηλώσεων των πληγέντων αγροτών καθώς και προεκτιμήσεων για ζημιές στον αγροτικό τομέα, λόγω των πυρκαγιών, στα πλαίσια του ΠΣΕΑ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος στα πλαίσια των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μπασιάκος, δίνεται η δυνατότητα ανακούφισης των πληγέντων, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών και για κοινωνικούς λόγους, σύμφωνα με τα όσα θα προβλέπονται σε Ειδική Εγκύκλιο, που θα καλύπτει τις εκκρεμείς περιπτώσεις ζημιών από πυρκαγιές, με καταβολή συντομότατα με ταμειακή διευκόλυνση και με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς επιβάρυνση των δικαιούχων, ενός συγκεκριμένου ποσού ανά στρέμμα και είδος καλλιέργειας καθώς και ζωικού κεφαλαίου.

Η πληρωμή θα πραγματοποιείται μετά την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του αιτούντος που θα περιέχει στοιχεία:

α) εκτάσεων και καλλιεργειών με το σωστό εντοπισμό τους (δεκατριψήφιος κωδικός αναγνώρισης αγροτεμαχίου ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή επιδοτήσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής)

β) ζωικού κεφαλαίου και

γ) παγίου εξοπλισμού.

Μετά την οριστικοποίηση του τελικού δικαιούμενου ποσού κατά δικαιούχο ΠΣΕΑ, θα γίνεται συμψηφισμός του ποσού της ταμειακής διευκόλυνσης με κάθε μορφής αποζημιώσεις ή ενισχύσεις των δικαιούχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα