Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 07:02
UPD:07:18

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την αντίστοιχη πορεία των μετοχών στις ΗΠΑ, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι πιστωτικές αγορές θα βλάψουν τα κέρδη των τραπεζών και θα περιορίσουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Macquarie Bank Ltd. μετά την υποβάθμιση κάποιων τραπεζών των ΗΠΑ από την Merrill Lynch & Co. εξ αιτίας της εξάρτησής τους από τις αγορές χρέους. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. μετά την υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τα μέγιστα σε δύο χρόνια. Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Canon Inc. μετά την άνοδο του γιέν που περιόρισε την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών.

Οι μετοχές των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος απώλεσε 2,5% φθάνοντας στις 146,47 μονάδες στις 12:29 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τις 17 Αυγούστου, θέτοντας τέλος στο διήμερο ράλι του 1,4%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Νikkei 225 υποχώρησε 2,6%, φθάνοντας στις 15.864,87 μονάδες ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ απώλεσε 2,8%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 114,05 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πριν από λίγη ώρα από 115,57 χθες κατά το τέλος της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα