Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: "Πάνω από 0,7% του ΑΕΠ το κόστος των πυρκαγιών. Το μέγεθος της καταστροφής δικαιολογεί την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στα 5 δισ. ευρώ οι ζημιές. Ντόμινο επιπτώσεων στην οικονομία. Οι πρώτες εκτιμήσεις για την έκταση της καταστροφής από τις πυρκαγιές".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Το στοίχημα της επόμενης μέρας. Αγωνία για τα προγράμματα και τον συντονισμό".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εντυπωσιακές οι δωρεές για την ανασυγκρότηση. Οι προσφορές ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και ο κατάλογος μεγαλώνει".

ΑΕΠ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι: "Στο 0,7% του ΑΕΠ προσδιορίζουν οι πρώτοι υπολογισμοί το μέγεθος των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στις πυρόπληκτες περιοχές. Ανάλογο ποσοστό γνωστοποίησε και η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση δια του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Φώλια (κάνοντας λόγο για 1,5 δισ. ευρώ), το οποίο πάντως βρίσκεται πάνω από το κατώτατο όριο που αποδέχεται η ΕΕ προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση των οικονομιών από καταστροφές (0,6% του ΑΕΠ)".

Ανασυγκρότηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Τη στενή συνεργασία των παραγωγικών φορέων με το υπουργείο Οικονομίας, για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ζήτησε χθες με επιστολή του προς τους προέδρους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης. Ο υπουργός καλεί τους παραπάνω φορείς σε συνεργασία στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα