ΓΕΚ: Επένδυση ύψους 72 εκατ. € στη Βουλγαρία

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 09:50

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Επενδύσεων (ΥΕ) της Βουλγαρίας, κ. Στοιάν Στάλεβ παρέδωσε χθες στον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας ΓΕΚ, το πιστοποιητικό «πρώτης τάξης» (προβλέπεται στο Νόμο περί Τόνωσης των Επενδύσεων της Βουλγαρίας και συνεπάγεται σειρά διοικητικών και οικονομικών ελαφρύνσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδιασμών μεγάλου μεγέθους) για την επένδυση που πρόκειται να πραγματοποιήσει η ελληνική εταιρεία στην πόλη Σάμοκοβ.

Η επένδυση αναφέρεται στην κατασκευή αθλητικού και ψυχαγωγικού κέντρου στο Σάμοκοβ, το ύψος της είναι 72 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωσή της αναμένεται εντός των επόμενων 3 ετών. Οι εγκαταστάσεις του κέντρου θα περιλαμβάνουν σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα SPA με εμπορικό κέντρο, γήπεδα τένις, πισίνα, πάρκο αναψυχής κ.λπ. Σκοπός του κέντρου είναι η μετατροπή του Σάμοκοβ σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη της διάρκεια του έτους.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της επένδυσης είναι ότι βρίσκεται κοντά στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας Μπόροβετς, το οποία καταγράφει σημαντικές απώλειες τουριστικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το ύψος της επένδυσης ενδέχεται να ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψη και να ανέλθει σε 108 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η ΥΕ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ



Σχολιασμένα