Βουλγαρία: Ξανά από την αρχή ο Bobov Dol

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 09:51

Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (ΥΙ) της Βουλγαρίας θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία πώλησης μέσω διαγωνισμού του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Τόντορ Νικόλοβ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες η ΥΙ διέκοψε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του σταθμού στη ΔΕΗ, η οποία είχε ανακηρυχθεί νικήτρια στον προηγούμενο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης. Η ΔΕΗ έχει προσφύγει στη βουλγαρική δικαιοσύνη κατά της απόφασης διακοπής των διαπραγματεύσεων και η σχετική υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Ελπίζω πως έως τα τέλη του 2007 ή τις αρχές του 2008 ο σταθμός θα έχει ολοκληρωτικά ιδιωτικοποιηθεί και θα σταματήσουν οι διαφωνίες αναφορικά με το μέλλον της συγκεκριμένης ενεργειακής μονάδας», επεσήμανε ο κ. Νικόλοβ. Εξάλλου η ΥΙ ως πωλητής και η σλοβενική εταιρεία Holding Slovenske Elektrarne OOD ως αγοραστής υπέγραψαν συμφωνία ιδιωτικοποίησης για τη μεταβίβαση 4.813.367 μετοχών ή του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Toplofikatsia Rouse EAD (παροχή θερμικής ενέργειας στην πόλη Ρούσε), έναντι τιμήματος ύψους 85,1 εκατ. ευρώ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα