Βρετανία: Εξετάζεται η παράταση της επιδότησης για όσους δεν εργάζονται

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:28
UPD:12:28
REUTERS/HENRY NICHOLLS

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας εξετάζει την επέκταση του σχεδίου αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που απουσιάζουν από τις δουλειές τους -το οποίο επί του παρόντος πρόκειται να σταματήσει στα τέλη Οκτωβρίου-, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Δεν νομίζω ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει αντιρρήσεις να επεκτείνει το σχέδιο, εξετάζουμε τα στοχευμένα μέτρα», δήλωσε ο Ράαμπ στο Sky News.

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας των χώρων εστίασης χθες Τρίτη, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να διαρκέσουν για 6 μήνες.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την επέκταση του μέτρου, φοβούμενοι ότι πολλοί εργαζόμενοι θα μπορούσαν να χάσουν τις δουλειές τους, ειδικά καθώς οι νέοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό ενδέχεται να επιβραδύνουν την οικονομική ανάκαμψη.

Ο Ράαμπ είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σίνακ έχει θέσει όλα τα μέτρα υπό αναθεώρηση και ότι ενδεχόμενη νέα βοήθεια προς τους εργοδότες μέσω του μπόνους διατήρησης των εργαζομένων θα συμβάλει στην αποφυγή της αύξησης ανεργίας, όμως το υπάρχον σχέδιο πιθανόν να μην είναι η λύση.

«Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο το τελικό σχέδιο να τερματιστεί με τον τρόπο που έχει περιγράψει ο υπουργός», ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωσή του στο BBC.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα