Ευρωαγορές: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές με τα στοιχεία για τον ΡΜΙ στο επίκεντρο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:23
UPD:12:23
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Αισθητά κέρδη καταγράφουν στις πρώτες συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στους μακροοικονομικούς δείκτες της Ευρωζώνης, μία ημέρα μετά την κατάθεση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενώπιον επιτροπής στο Κογκρέσο.  

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, ο οποίος υποχώρησε στις 50,1 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο. Η υποχώρηση αυτή οφείλεται στην επιδείνωση του κλάδου των υπηρεσιών σε αντίθεση με αυτόν της μεταποίησης, ο οποίος επεκτάθηκε.

Ειδικότερα ο υποδείκτης για τις υπηρεσίες από τις 50,5 μονάδες τον Αύγουστο έπεσε στις 47,6 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο υποδείκτης της μεταποίησης ανέβηκε στις 53,7 μονάδες, από 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Οι 50 μονάδες είναι το όριο που διαχωρίζει την επέκταση από την συρρίκνωση μίας δραστηριότητας.

Χθες εξάλλου ο διοικητής της Fed Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, επανέλαβε τη δέσμευση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής καταγράφει κέρδη 2,46%, μετά την ανακοίνωση της Βρετανίας για νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Κέρδη άνω του 2% παρουσιάζει ο κλάδος των ΜΜΕ, ενώ πλησίον του +2% κινούνται και οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των προσωπικών ειδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 1,11%, ενώ κέρδη από 1,35% έως 1,80% σημειώνουν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο.

naftemporiki.gr

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα