Eλαφρά διαφοροποίηση του αργού

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 07:06

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων στη Ν. Υόρκη διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο καθώς ο τυφώνας Felix, που πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού, φαίνεται ότι δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ.

Ο Felix, βορείως της Κολομβίας βρίσκεται στην κατηγορία 5 την υψηλότερη της κλίμακας Saffir-Simpson, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του National Hurricane Center. Με την σημερινή του πορεία ο Felix ενδέχεται να πλήξει το Μπελίζ στις 5 Σεπτεμβρίου πριν διασχίσει τα νότια του Κόλπου. Οι ακτές από το Τέξας έως την Αλαμπάμα αποτελούν το 1/4 της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ και το ήμισυ της δυναμικότητας διΰλισης. Με ανέμους που πνέουν πλέον με ταχύτητα 270 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας πέρασε βόρεια της Αρούμπα, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 74,05 δολ. το βαρέλι, ένα σεντ υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:39 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 68 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 74,04 δολ. το βαρέλι στις 31 Αυγούστου. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 4,2% την εβδομάδα που πέρασε μετά τη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, περισσότερο από ότι αναμενόταν και τη σταθεροποίηση των πιστωτικών αγορών και των Χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 72,76 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 10:17 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Στις 31 Αυγούστου το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα