Μικρή η διακύμανση του χρυσού στην Ασία

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 07:38

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, περιορίζοντας τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού. Ανοδικά κινήθηκε και το ασήμι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 40 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 73,64 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) καθώς ο τυφώνας Felix πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού, αλλά φαίνεται ότι δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ. Στις 9:04 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 74,03 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στα 672,60 δολ. η ουγγιά στις 9:07 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το ασήμι για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε 0,2% υψηλότερα, στα 12,09 δολ. η ουγγιά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε σήμερα άνοδο για τρίτη ημέρα έως 0,3% φθάνοντας στις 152,65 μονάδες. Στις 9:11 π.μ. στη Σιγκαπούρη δείκτης βρισκόταν στις 152,22 μονάδες.

Η Lihir Gold Ltd., εταιρεία χρυσού της Νέας Γουϊνέας, είπε ότι οι εργαζόμενοι της στο ηφαιστειογενές νησί Lihir της χώρας, κατέλαβαν ορυχείο και σταμάτησαν προσωρινά την παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου.

Πλατίνα

Ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα στην Ασία, καθώς ένας αναλυτής είπε ότι οι προβλέψεις για μείωση της παραγωγής της Anglo Platinum Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο και άλλων, θα ωθήσει ανοδικά τις τιμές.

Το μέταλλο για άμεση παράδοση έχει σημειώσει φέτος άνοδο 12% καθώς η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων επιταχύνει τη ζήτηση για τη χρήση της στις εξατμίσεις. Η παραγωγή από τις μεταλλουργίες, συμπεριλαμβανομένης και της Anglo, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, δεν διαμορφώθηκε εντός των στόχων αποτέλεσμα των εργασιακών προβλημάτων σε θέματα μισθών και ασφαλείας.

Το μέταλλο για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 6,50 δολ., ποσοστό 0,5% φθάνοντας στα 1.274 δολ. η ουγγιά στις 11:35 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Το παλλάδιο – μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 333,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα