China Eastern: Στα ύψη οι μετοχές μετά την αγορά της Singapore Airlines

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 07:53

ΔΙΠΛΑΣΙΑ άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της China Eastern Airlines Corp. στο Χονγκ Κονγκ μετά την τρίμηνη αναστολή της διαπραγμάτευσής τους, δίνοντας στη Singapore Airlines Ltd. και την Temasek Holdings Pte. ¶μεσα κέρδη 750 κατ. δολ. ΗΠΑ από την επένδυσή τους στην αεροπορική εταιρεία.

Οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Κίνας υπερδιπλασιάστηκαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Singapore Airlines και της Temasek ότι θα αγοράσουν από κοινού μερίδιο 24% της εταιρείας. Ο δείκτης CSI 300 Index στην Κίνα έχει σημειώσει άνδοο 40% από την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της China Eastern στις 22 Μαΐου.

Η China Eastern θα αντλήσει 11,3 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) με την πώληση μετοχών στην Singapore Airlines και τη μητρική της, Temasek, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του αερομεταφορέα που εδρεύει στη Σαγκάη. Οι στρατηγικοί επενδυτές θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2007 μετά την πραγματοποίηση ζημιών για δύο συνεχόμενα έτη, σύμφωνα με τον Cao Jianxiong, πρόεδρο της China Eastern.

Η Singapore Airlines και η μητρική της Temasek συμφώνησαν να αποκτήσουν τις εισηγμένες μετοχές της China Eastern στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ προς 3,80 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, 1,9% ακριβότερα από την τιμή κλεισίματός τους στις 21 Μαΐου. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο από τα 3,77 δολ. στα 7,50 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 6,73 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 11:32 π.μ., τοπική ώρα. Η άνοδος των μετοχών θα δώσει σε μία ημέρα κέρδη 4,57 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ στη Singapore Airlines και 2,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ στην Temasek, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News.

Οι δύο ξένες εταιρείες θα καταβάλλουν περίπου 918 εκατ. δολ. ΗΠΑ για το συνδυασμένο μερίδιο 24%. Η μητρική εταιρεία της China Eastern, η China Eastern Air Holding Co., θα αγοράσει περίπου 1,1 δισ. νέες μετοχές για μερίδιο 51%.

Στις 11:03 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωναν άνοδο 2,1%, φθάνοντας στα 19,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία.

Η Σαγκάη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κίνας μετά το Πεκίνο. Τα δύο αεροδρόμιά της εξυπηρέτησαν πέρυσι 46,1 εκατ. επιβάτες από 48,7 εκατ. επιβάτες που εξυπηρέτησε το Beijing Capital International Airport.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα