Leighton: Αγορά μεριδίου 712 εκατ. δολ. στην Al Habtoor

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 08:09

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μεριδίου στην Al Habtoor Engineering του Ντουμπάϊ με την καταβολή 870 εκατ. δολ. Αυστραλίας (712 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Αυστραλίας, αυξάνοντας τον ρόλο της σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές real estate του κόσμου.

Οι μετοχές της Leighton, οι οποίες φέτος έχουν σημειώσει διπλάσια άνοδο, έχουν αναρριχηθεί τα μέγιστα από τον Φεβρουάριο, μετά την ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ ότι θα χρησιμοποιήσει μετρητά και χρέος για να αποκτήσει το 45% της Al Habtoor Engineering, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 800 εκατ. δολ. Αυστραλίας τη χρήση του 2008.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Leighton, Wal King, επεκτείνεται στην περιφέρεια του Περσικού Κόλπου εν μέσω αύξησης της ζήτησης για κατασκευές και παροχή μηχανολογικών υπηρεσιών. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο τόπος κατασκευαστικών έργων ύψους περίπου 220 δισ. δολ., περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο κράτος του Περσικού Κόλπου καθώς η χώρα χρησιμοποιεί τα έσοδα από το πετρέλαιο, για να διαφοροποιήσει την οικονομία της με την κατασκευή ξενοδοχείων, αεροδρομίων και εργοστασίων.

Οι μετοχές της Leighton σημείωσαν άνοδο 7,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 47,25 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:26 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 14 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα