Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες στον απόηχο της συνεδρίασης της Fed

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:13
UPD:11:35
REUTERS/STAFF

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, μετά την ανέλιξή τους σε υψηλό μηνός χθες, μία ημέρα μετά τη δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο και την επιβεβαίωσή της ότι πλέον προτεραιότητά της αποτελεί η στόχευση του πληθωρισμού πάνω από το 2%.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να επιβραδυνθεί, απαιτώντας στήριξη από περαιτέρω κυβερνητικές δαπάνες.

Ο Euro STOXX 600 αυτή την ώρα κινείται κατά 0,89% χαμηλότερα, με όλους τους βασικούς του κλάδους στα «κόκκινα» και αυτό των τραπεζών να έχει ήδη ξεπεράσει το -2%.

Πιέσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη ασκεί και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 17,6% σε ετήσια βάση, ενώ απώλειες πέραν του 1,70% παρουσιάζει ο κλάδος των πρώτων υλών.

Η μετοχή της εταιρείας ακινήτων Unibail-Rodamco-Westfield υποχωρεί 8,5% μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου ύψους 9 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου, για την ενίσχυση του ισολογισμού της.

Στην αντίπερα όχθη, η μετοχή της ψηφιακής χρηματιστηριακής IG ενισχύεται περί του 7,5%, μετά την αύξηση των εσόδων της για το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Προσπάθειες να ανακτήσει μέρος των απωλειών πλέον του 40%, καταβάλει η μετοχή γης γερμανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Grenke σημειώνοντας άνοδο άνω του 9%, στον απόηχο των καταγγελιών για οικονομικές ατασθαλίες.  

Φρανκφούρτη και Μιλάνο έχουν υπερβεί το -1%, με το Λονδίνο και το Παρίσι να κινούνται χαμηλότερα κατά σχεδόν 0,85%.

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα