Κατά 17,6% υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 10:52
UPD:11:08

Αισθητή πτώση 17,6% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σήμερα, έναντι μείωσης 3,7% τον Ιούλιο.

Ειδικότερα οι νέες ταξινομήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), ανήλθαν στις 884.394 τον Αύγουστο, σε ένα μήνα κατά τον οποίο η Κύπρος ήταν η μοναδική χώρα, στην οποία καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων.

Αντίστοιχα τον Ιούλιο οι νέες εγγραφές διαμορφώθηκαν στο 1.28 εκατ. οχήματα.

Οι εγγραφές στη Γερμανία και τη Γαλλία υποχώρησαν κατά πολύ όπως και στην Ιταλία.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από μεγαλύτερη συρρίκνωση στις πωλήσεις κατά 24,1% τον Ιούνιο και 56,8% τον Μάιο.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen αποδυναμώθηκαν κατά 24,2% τον Αύγουστο, ενώ η Renault και ο όμιλος PSA ανέφεραν πτώση 22,8% και 19% αντίστοιχα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ήταν από τις λίγες που είδε αύξηση των πωλήσεών της κατά 6,3%, την ίδια ώρα που της ανταγωνίστριάς της Daimler μειώθηκαν κατά 17,4%.

Τους πρώτους 8 μήνες του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις έχουν συρρικνωθεί κατά σχεδόν 33%, καθώς τα lockdowns ανάγκασαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κλείσουν τις εκθέσεις τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα