Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση της E*Trade Financial Corp. και της Bank of America Corp. ότι η κρίση στην αγορά στεγαστικής πίστης θα βλάψει τα κέρδη τους, τονώνοντας έτσι τις ανησυχίες για το κόστος των πιστώσεων.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. όδευαν να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ένα μήνα, ενώ οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hynix Semiconductor Inc., καθώς εικάζεται ότι η διεύρυνση των ζημιών στην αγορά στεγαστικής πίστης θα μειώσει την ανάπτυξη και θα περιορίσει τη ζήτηση για εξαγωγές στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 1,2% φθάνοντας στις 149,79 μονάδες στις 10:20 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 10 Σεπτεμβρίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,8% φθάνοντας στις 15.843,23 μονάδες στην Ιαπωνία, όπου χθες οι αγορές ήταν κλειστές λόγω εθνικής εορτής. Στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, πτωτικά κινούντο οι δείκτες, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στην Ταϊβάν.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,5% καθώς οι αναλήψεις μετρητών από τη βρετανική τράπεζα Northern Rock Plc, αύξησαν τις ανησυχίες ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα στεγαστικά δάνεια θα επεκταθούν. Πτωτικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, ωθώντας τον Dow Jones Stoxx 600 1,5% χαμηλότερα.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη αναρριχήθηκε πάνω από τα 81 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης θα περιορίσει τις προσπάθειες αποθήκευσης του καυσίμου το τέταρτο τρίμηνο. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου αναρριχήθηκαν έως τα 81,18 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά από άνοδο 1,9% χθες, φθάνοντας στα 80,57 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα