Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 07:02
UPD:07:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και της υψηλής τεχνολογίας, μετά την άνοδο του κόστους του πετρελαίου, του χαλκού και του ψευδαργύρου καθώς εικάζεται ότι οι τιμές των τσιπ θα αυξηθούν.

Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας και της BHP Billiton άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου και των μετάλλων καθώς αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν το κόστος δανεισμού για να αποφύγει την ύφεση. Οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. κινήθηκαν ανοδικά μετά τη διακοπή πώλησης των προϊόντων της στην αγορά σποτ, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι οι τιμές των τσιπ είναι έτοιμες να ανακάμψουν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 162,90 μονάδες στις 10:41 π.μ. στο Τόκυο μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,6% αυτήν την εβδομάδα και 6,9% τον Σεπτέμβριο, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τον Δεκέμβριο του 2005.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 16.819,12 μονάδες μετά το ράλι του 3,2% τριών ημερών. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, την Ταϊβάν και την Μαλαισία και σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρεια. Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα σημείωνε άνοδο 1,6%, όπου χθες η Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα βασικά επιτόκια για κάποιες υποθήκες και αύξησε το μίνιμουμ των ελάχιστων πληρωμών για την αγορά κατοικιών για να περιορίσει την αύξηση των τιμών του real estate.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, με τον δείκτη Standard & Poor's 500 Index να κερδίζει 0,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο, καθώς οι επενδυτές εικάζουν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα μειωθούν, δίνοντας έναν λόγο παραπάνω στη Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 3,2% φθάνοντας στα 82,88 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία ημέρα από τις 17 Μαΐου, φθάνοντας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο 0,7%. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 1% ενώ ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα