Κοντά στα 83 δολ. το βαρέλι το αργό

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 07:03

ΚΟΝΤΑ στα 83 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την άνοδό του στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών χθες, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ προσήλκυσε τους επενδυτές στα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2 δολ. το βαρέλι χθες μετά την υποχώρηση του δολαρίου – στα έκτα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ – έναντι του ευρώ. Οι επενδυτές ώθησαν την εβδομάδα που πέρασε το πετρέλαιο σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι τυφώνες ενδέχεται να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και να περιορίσει τις προσπάθειες των εταιρειών να προετοιμαστούν για την αύξηση της ζήτησης τον χειμώνα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 83,26 δολ. το βαρέλι, 38 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:33 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,58 δολ., ποσοστό 3,2%, φθάνοντας χθες στα 82,88 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 17 Μαΐου και φθάνοντας στα δεύτερα παρά ποτέ υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου άγγιξαν τα 83,90 δολ. το βαρέλι στις 20 Σεπτεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων το 1983.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 80,37 δολ. το βαρέλι, 34 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures. Χθες σημείωσε άνοδο 2,60 δολ., ποσοστό 3,4%, κλείνοντας στα 80,03 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων το 1989.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα