Ιαπωνία: 3,4% η αύξηση της βιομηανικής παραγωγής

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 07:10

ΜΕ ΤΟΝ ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών ανέκαμψαν, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία ενδέχεται να ξεπεράσει τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η παραγωγή σημείωσε άνοδο 3,4% από τον Ιούλιο, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Τόκυο. Οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν 1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για αύξηση 1,2%.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 115,26 ανά δολάριο στις 12:58 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 115,57 πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε πέντε μονάδες βάσης στο 1,67% μετά την έκθεση που έδειξε ότι ο ρυθμός πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από τις προβλέψεις.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών σημείωσαν άνοδο παρά την αύξηση της ανεργίας στο 3,8% τον Αύγουστο από τα χαμηλότερα επίπεδα εννέα ετών του 3,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα