Χρηματιστήρια: Κίνηση του Χ.Α. προς τις 660 μονάδες

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 13:52
UPD:13:54
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ράλι ελπίδας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης. Ανοδικό momentum και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη σταθερά σε θετικό έδαφος και κίνηση προς το όριο των 660 μονάδων.

Ισχυρό στήριγμα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με κέρδη πάνω από 2% για τον επιμέρους δείκτη. Ισχυρά κέρδη και για τις κατασκευές.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα και οι ελπίδες για παγκόσμια ανάκαμψη οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 στα υψηλότερα επίπεδα διμήνου, με τις μετοχές των τραπεζών και μεταλλευτικών στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο STOXX 600 έχει ανακάμψει σχεδόν 31% από τα χαμηλά του Μαρτίου, χάρη στις ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19, χαλάρωση του  lockdown και προσδοκιών για πρόσθετα μέτρα στήριξης από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες.

Άνοδος πάνω από 1% σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ήταν ενισχυμένος 0,82%. Τα χρηματιστήρια σε Γερμανία, Ελβετία, Δανία και Νορβηγία ήταν κλειστά λόγω αργίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • PX1
  • SXXP



Σχολιασμένα