Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανάπτυξη της οικονομίας της Σιγκαπούρης με ταχύτερους από ότι αναμενόταν ρυθμούς σε συνδυασμό με τα πρακτικά της σύσκεψης της Federal Reserve των ΗΠΑ, τα οποία περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας οδεύει σε ύφεση.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., που εισπράττει το ήμισυ των πωλήσεών της στη Β. Αμερική, οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών που βασίζονται στη ζήτηση από τις ΗΠΑ. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. της μεγαλύτερης εταιρείας πηγών ενεργείας σημείωναν άνοδο μαζί με τις τιμές των μετάλλων και του αργού πετρελαίου. Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd., της μεγαλύτερης τράπεζας της Σιγκαπούρης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 167,52 μονάδες στις 10:26 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα. Σε επίπεδα ρεκόρ όδευαν οι δείκτες στην Κίνα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη ενώ ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 17.223,14 μονάδες. Κλειστή είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα μετά τα πρακτικά της Fed που έδειξαν ότι τα μέλη της απέφυγαν τη γλώσσα εκείνη η οποία υπήρχε ενδεχόμενο να δείξει συρρίκνωση της οικονομίας. Η Fed αποφάσισε να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις 18 Σεπτεμβρίου και είπε ότι η μείωση του πληθωρισμού πιθανόν να ενισχυθεί.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου σημείωσε άνοδο 1,6%, τη μεγαλύτερη από τις 24 Σεπτεμβρίου. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, το οποίο αναρριχήθηκε 1,6% χθες φθάνοντας στα 80,26 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (Nymex) και πριν από λίγο κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές διαπραγματεύθηκε στα 79,96 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα