Νέο υψηλό Dow Jones και S&P

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες οδήγησαν υψηλότερα την Ευρώπη
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 00:01

Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ επιχειρηματικών συμφωνιών οδήγησε υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ο Dow Jones και ο S&P «έσπασαν» νέα υψηλά ρεκόρ μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ, που έδειξαν ομοφωνία των διαμορφωτών της πολιτικής ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες είναι ελεγχόμενες.

Ο Dow κατέρριψε το υψηλό ρεκόρ των 14.126,08 μονάδων με άνοδο 0,59% και ο δείκτης S&P στις 1.560,90 μονάδες με κέρδη 0,54%.

Οι προσφορές εξαγοράς για τις Hagemeyer, Burren Energy και Carpetright υποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων «ξυπνά» από το «λήθαργο» του Αυγούστου εξαιτίας της κρίσης στις πιστωτικές αγορές, γεγονός το οποίο έσπειρε νέα αισιοδοξία για την πορεία των μετοχών.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η Alitalia μετά τη δήλωσή της ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με έξι επίδοξους «μνηστήρες».

Επίσης, η μετοχή της Northern Rock κατέγραψε ράλι της τάξης του 20% έπειτα από δήλωσή της ότι η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εγγυηθεί για όλα τα κεφάλαια των πελατών μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Επίσης, η ζυθοποιία SABMiller σημείωσε άνοδο, καθώς έκλεισε συμφωνία για συγχώνευση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ με τη Molson Coors Brewing.

Η μετοχή της Google συνέχισε να «σπάει» αλλεπάλληλα ρεκόρ μετά τις εκτιμήσεις της Lehman Brothers ότι μπορεί να φθάσει στα 714 δολάρια, καθώς η πλέον δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά κινητό τηλέφωνο, ίσως και στις αρχές του Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Google ξεπέρασε προχθές για πρώτη φορά τα 600 δολάρια και χθες ήταν στα 616,50 δολάρια. Από την αρχή του χρόνου η τιμή της μετοχής της έχει ενισχυθεί κατά 32%.

Οι εθνικοί δείκτες ενισχύθηκαν στις 18 αγορές της δυτικής Ευρώπης με εξαίρεση της Ιρλανδίας. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 1,14%, στις 6.615,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,56%, στις 5.861,93 μονάδες, και στη Φραγκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,08%, στις 7.980,44 μονάδες.

Ο Nikkei κέρδισε 0,56%, στις 17.159,90 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα