Murchison: 887 δολ. για την εξαγορά της Midwest

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:46

ΠΟΣΟΝ 986 εκατ. δολ. Αυστραλίας (887 δολ. ΗΠΑ) προσέφερε η Murchison Metals Ltd., η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας φέτος, για την απόκτηση της Midwest Corp. με στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος κατασκευής λιμένος που χρειάζεται στο ορυχείο της με σιδηρομετάλλευμα.

Η επιθετική προσφορά αξιολογεί την Midwest στα 4,70 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή 34% περισσότερο από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Murchison που εδρεύει στο Περθ.

Οι μετοχές της Midwest, η οποία εδρεύει επίσης στο Περθ, σημείωσαν άνοδο έως 1,15 δολ. Αυστραλίας η μία ποσοστό 33% φθάνοντας στα 4,66 δολ. Αυστραλίας και διαπραγματεύθηκαν στα 4,60 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:21 μ.μ., τοπική ώρα, στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Murchison, οι οποίες έχουν σημειώσει υπερτετραπλάσια άνοδο φέτος σημείωσαν άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 5,21 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η προσφορά ανεβάζει την αξία των προσφορών εξαγοράς μεταλλουργιών της Αυστραλίας φέτος στα 12 δισ. δολ. ΗΠΑ από 10 δισ. δολ. που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα