Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 07:47

* ΕΞΠΡΕΣ: «Έλεγχοι για μη υποβολή 100.000 δηλώσεων ΦΠΑ. Πάνω από 65.000 νομικά πρόσωπα θα κληθούν για καταβολή φόρων και προσαυξήσεων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κόπωση» στα στεγαστικά. Τρέχουν με 23% έναντι 27% στο 9μηνο».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Κυπριακός κολοσσός ανατρέπει το λιανεμπόριο στην Αθήνα. Ο όμιλος ΣΙΑΚΟΛΑ αναζητεί ακίνητα και εμπορικά κέντρα- Στα ύψη τα ενοίκια».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ευθεία παρέμβαση Κομισιόν στα δημόσια οικονομικά. Ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ζήτησε πρόσθετα μέτρα».

ΦΠΑ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «περισσότερες από 65.000 επιχειρήσεις απειλούνται με προσωρινό έλεγχο της εφορίας, καθώς αμέλησαν να υποβάλουν συνολικά 100.000 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του δ΄τριμήνου 2006 ή του α΄τριμήνου 2007. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν εάν οι παραπάνω επιχειρήσεις και επιτηδευματίες δεν ανταποκριθούν εντός 5 ημερών από την πρόσκληση να προσέλθουν στις ΔΟΥ και να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις καταβάλλοντας τον αναλογούντα ΦΠΑ με τις νόμιμες προσαυξήσεις».

Κομισιόν

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «κινδύνους για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2008 διέγνωσε ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, εκτιμώντας ότι οι στόχοι του είναι φιλόδοξοι και υπάρχουν κίνδυνοι αποκλίσεων σε έσοδα και δαπάνες. Οι επισημάνσεις του κ. Αλμούνια είναι ανησυχητικές διότι αποτελούν σαφή πίεση προς την κυβέρνηση για λήψη πρόσθετων μέτρων. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ξεκινά η δεύτερη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να ενεργοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα