Yamazaki Baking: Αύξηση των τιμών εξ αιτίας του ακριβότερου σταριού

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 08:15

ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ των τιμών για πρώτη φορά σε 17 χρόνια για να αντιμετωπίσει τις υψηλότερες τιμές σταριού, καθώς και του κόστους των ελαίων για μαγειρική θα προχωρήσει η Yamazaki Baking Co., η μεγαλύτερη εταιρεία αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής της Ιαπωνίας.

Οι τιμές θα αυξηθούν κατά μέσον όρο 8% από την 1η Δεκεμβρίου επειδή το κόστος του εισαγόμενου σταριού έχει αυξηθεί 11,3% φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας μέσω φαξ. Η εταιρεία επίσης επικαλέστηκε το υψηλότερο κόστος των γαλακτοκομικών προϊόντων και των υλικών συσκευασίας.

Οι τιμές του σιταριού έχουν σημειώσει το τελευταίο εξάμηνο αύξηση 79% καθώς ο άστατος καιρός στην Ευρώπη, τον Καναδά και την Ουκρανία μείωσε τις εσοδείες και αύξησε το κόστος των εταιρειών παραγωγής δημητριακών στις ΗΠΑ, όπως της Kellogg Co. και της General Mills Inc. Η Yamazaki Baking ακολουθεί τις άλλες ιαπωνικές εταιρείες παραγωγής νουντλς και μαγιονέζας που οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών ενδέχεται να θέσουν τέλος στον αντιπληθωρισμό διάρκειας 10 ετών.

Οι μετοχές της Yamazaki Baking σημείωναν άνοδο 31 γιέν ποσοστό 3,2% φθάνοντας στα 990 γιέν η μία στη 1:40 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Τον περασμένο μήνα το International Grains Council είπε ότι τα συνδυασμένα αποθέματα σταριού των πέντε μεγαλύτερων χωρών εξαγωγής του δημητριακού στον κόσμο θα μειωθούν στα χαμηλότερα επίπεδα 34 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα