Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά τη μείωση των κερδών του venture κινητής τηλεφωνίας της Sony Corp. σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες πωλήσεις των εταιρειών λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, που τόνωσαν τις ανησυχίες ότι τα πρόσφατα κέρδη στις μετοχές της περιφέρειας υπερέβησαν τις προοπτικές για την ανάπτυξη των εταιρικών κερδών.

Οι μετοχές της Sony, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Οι μετοχές της Nintendo Co. και της CSL Ltd. της Αυστραλίας, οδηγούσαν τις απώλειες μεταξύ των εταιρειών που βασίζονται στις πωλήσεις που πραγματοποιούν στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Τέσσερις από αυτούς χθες σημείωσαν άνοδο φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχώρησε 0,92 μονάδων ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 168,94 μονάδες στις 11:40 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινούντο πτωτικά. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%, ενώ ο Topix σημείωνε απώλειες 0,6%.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις της Baidu.com Inc. – κινεζικής μηχανής εύρεσης στο Internet - το τρίτο τρίμηνο από την JPMorgan Chase & Co. O Standard & Poor's 500 Index απώλεσε 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα