Αμεση αντιμετώπιση του ασφαλιστικού

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007 07:11

Αμεσα, χωρίς αύξηση των κρατήσεων των εργαζομένων και των ορίων συνταξιοδότησης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στο Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue.

Το 74% των πολιτών πιστεύει ότι το θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα, σε αντίθεση με το 18% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να το αντιμετωπίσει αργότερα.

Τέλος, οκτώ στους 10 λένε ότι δε χρειάζεται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερα χρόνια και μόνο το 16% πιστεύει το αντίθετο.

Χθες η ΓΣΕΕ έκανε γνωστή τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι θα προσέλθει στο διάλογο μόνο εντός κοινοβουλίου και με δική της ατζέντα, στην οποία θα περιλαμβάνονται η χρηματοδότηση του συστήματος, η ενοποίηση ταμείων, η ενίσχυση χαμηλών και μεσαίων συντάξεων και η οργάνωση και λειτουργία των ταμείων.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης υποστήριξε και τον διάλογο σε «διμερές επίπεδο», ενώ αρνητικοί για τη συμμετοχή στον διάλογο ήταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ).

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ.

ΠΗΓΗ: Ρ/Σ ΣΚΑΪ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα