Συνεργασία Air France-KLM, Delta Airlines στις πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ - Heathrow

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007 10:06

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ τους να συνεργαστούν στις πτήσεις που συνδέουν τις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις με το αεροδρόμιο Heathrow της Βρετανίας, με σκοπό να ανταγωνιστούν την British Airways, γνωστοποίησαν οι Air France – KLM και Delta Airlines.

Στόχος της συνεργασίας αυτής, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2008, είναι να αξιοποιηθεί η συμφωνία των «Ανοιχτών Ουρανών» για την απελευθέρωση των διατλαντικών κανονισμών από το επόμενο έτος.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών θα καλύπτει όλες τις διατλαντικές πτήσεις μεταξύ των αεροπορικών τους κόμβων, καθώς και τις πτήσεις μεταξύ του Heathrow και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως από το 2010 μέρος της συνεργασίας θα είναι και η προώθηση «πολυάριθμων» πτήσεων προς όλους τους προορισμούς μεταξύ Ευρώπης, Μεσογείου και Βόρειας Αμερικής.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πρώτη φάση της συνεργασίας υπολογίζονται περίπου στο 1,5 δισ. δολ. ετησίως, ενώ τα έσοδα από τη δεύτερη φάση εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περισσότερα από οκτώ δισ. δολ. ετσησίως.

Οι δύο εταιρείες έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα