Γ. Αλογοσκούφης: Αυξημένες οι αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομία

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 10:11

Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο υπάρχουν πια αυξημένες αβεβαιότητες λόγω της αναταραχής στις χρηματαγορές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Όπως σημείωσε, η αναταραχή αυτή αντιμετωπίζεται αλλά είναι πιθανόν να έχει κάποιες επιπτώσεις στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε ότι η πορεία της είναι καλή και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους καλούς ρυθμούς των τελευταίων χρόνων, ώστε να δημιουργούνται καινούργιες θέσεις εργασίας, να αυξάνονται τα εισοδήματα και γενικά να αυξάνεται η ευημερία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε σημαντικές τις αποφάσεις της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας για μεγαλύτερη διαφάνεια στις χρηματοοικονομικές πράξεις και καλύτερο συντονισμό όλων των χωρών μεταξύ τους στο πλαίσιο αυτών των Οργανισμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα