Συμφωνία συνεργασίας ΕΒΕΑ-Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 18:04

Συμφωνία συνεργασίας, που προάγει την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου, υπέγραψαν σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καΐρου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία συνεργασίας, τα δύο επιμελητήρια Αθήνας και Καΐρου αναμένεται να ανταλλάσουν σε τακτικό επίπεδο τις αναγκαίες πληροφορίες για την ενδυνάμωση των σχέσεών τους, αλλά και να πληροφορούν εκατέρωθεν τους επιχειρηματίες για το πώς μπορούν ευκολότερα να δραστηριοποιηθούν στις δύο χώρες, ενημερώνοντας για το νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που δίνει αντίστοιχα η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Επίσης, σκοπεύουν να συνεργαστούν και σε διάφορες εμπορικές και διεθνείς εκθέσεις.

Τόσο ο εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς, αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Παναγιώτης Κουτσίκος, όσο και ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού φορέα, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου ¶λι Μουστάφα Μούσα, υπογράμμισαν τη σημασία της ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων των δύο κρατών τα τελευταία χρόνια. Στην υπογραφή της συμφωνίας, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕ κ. Δημήτριος Νέγρης.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νέα αυτή σελίδα συνεργασίας των δύο φορέων, ο κ. Κουτσίκος τόνισε ότι ο όγκος του συνολικού εμπορίου μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου φτάνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ο ίδιος προβλέπει να διπλασιαστεί και να φτάσει το ένα δισ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια, κρίνοντας από τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί από εταιρείες των δύο χωρών, τριάντα ελληνικών επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο και αρκετών αιγυπτιακών που έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα