Nέο ρεκόρ 7,5 ετών στο Χ.Α.

Σημαντική άνοδος για την MPB
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 17:37

Νέο ρεκόρ επτάμισι ετών κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου με «ατμομηχανή» και πάλι τον κλάδο των τραπεζών.

Ώθηση στις τραπεζικές μετοχές δίνουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εννεαμήνου της EFG Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/31/1432383.htm , καθώς και η είδηση ότι η Dubai Financial Group (DFG) θα αυξήσει το ποσοστό της στη Marfin Popular Bank http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/31/1432181.htm .

«Η ελληνική κεφαλαιαγορά κινήθηκε σήμερα στο ρυθμό των αποτελεσμάτων 9μήνου της Alpha Bank, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Αυτά και της EFG Eurobank διατηρούν την θετική τάση στην αγορά, καθώς προμηνύουν θετική κερδοφορία στον κλάδο γενικά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

«Η μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα σήμερα έχει προεξοφληθεί από την αγορά και για αυτό δεν αναμένω σημαντικές αυξομειώσεις στην αυριανή συνεδρίαση», πρόσθεσε.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,44% και τερμάτισε στις 5.334,5 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με θετικό πρόσημο για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι μετοχές 132 εταιρειών κατέγραψαν απώλειες, 95 σημείωσαν άνοδο και 73 παρέμειναν σταθερές.

Σημαντική άνοδο κατά 3,7% σημείωσε η μετοχή της Marfin Popular Bank.

Στόχος του ομίλου της Marfin είναι να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους με συνολική κεφαλαιοποίηση άνω των 140 δισ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, τόνισε σήμερα ο ιδρυτικός μέτοχος του Ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/31/1432392.htm .

Οι μετοχές της Alpha Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα