«Καμπάνες» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 18:17

Την επιβολή προστίμου ύψους 240.000 ευρώ στην Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ και λοιπών διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, για την απόφαση αυτή ελήφθησαν υπόψη οι αλλαγές στη Διοίκηση της «Πήγασος», η απομάκρυνση στελεχών της, η μεταβολή στη μετοχική της σύνθεση, καθώς και η χρηματοοικονομική και οργανωτική αναδιάρθρωσή της. Για την ανωτέρω υπόθεση έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης:

- Tην επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στον κ. Β. Βεντήρη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της «VENT AEEΔ», η άδεια της οποίας έχει ανακληθεί, για απόκρυψη εποπτικών στοιχείων.

- Την επιβολή προστίμων ύψους 10.000 ευρώ στον καθένα από τους κ.κ. Simon Eagle και Ιωάννη Δρακουλάκο, καθώς και στην εταιρία SETA INTERCONSULTING, διότι παρείχαν επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια.

Την απαγόρευση της άδειας λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ UNION FIRST με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Μ & Κ με έδρα την Καβάλα.

- Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΑΕΕΔ στην υφιστάμενη ΑΕΛΔΕ STATUS με έδρα τα Τρίκαλα.

- Την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΑΕΔΑΚ, ώστε να παρέχει πρόσθετες επενδυτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον νόμο 3283/2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα