Γ. Αλογοσκούφης: Ανοίγει μια νέα σελίδα για το Χ.Α.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 21:00

«Για το Χρηματιστήριο Αθηνών ανοίγει μια νέα σελίδα. Μετά τη συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Κύπρου, εξετάζονται συνεργασίες και με Χρηματιστήρια άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής μας. Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της δικής μας μόνο οικονομίας, αλλά με το βάθος και την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί πλέον να παίξει ρόλο και στην ανάπτυξη άλλων χωρών της περιοχής μας».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Τα σημερινά εγκαίνια του νέου κτιρίου συμπίπτουν με την περίοδο ωρίμανσης του θεσμού του Χρηματιστηρίου στη χώρα μας. Συμπίπτουν με την εξέλιξή του σε ένα εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι η αξιόπιστη λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην πρόοδο της οικονομίας μας. «Από την αρχή, η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα την θωράκιση της κεφαλαιαγοράς από φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της. Ήταν βασική μας δέσμευση να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως εκείνα που σημειώθηκαν την περίοδο 1999-2000», ανέφερε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα