Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 07:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της Google Inc. ότι θα συνεργαστεί με τις περιφερειακές εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων για τη δημιουργία δωρεάν λειτουργικού συστήματος, σε συνδυασμό με τη συμβουλή της Goldman, Sachs & Co. στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές ιαπωνικών τραπεζών.

Ο MSCI αναρριχήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 166,41 μονάδες στις 12:58 μ.μ. στο Τόκυο, μετά την υποχώρησή του κατά 3,9% τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Οι μετοχές των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην άνοδο μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 16.330,80 μονάδες, ενώ ο Topix αναρριχήθηκε 0,8%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Citigroup Inc., μετά την ανακοίνωσή της ότι θα εμφανίσει επιπλέον ζημίες 11 δισ. δολ. από τη κρίση στη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ. Η ανακοίνωση της τράπεζας έγινε πριν από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης των Χρηματιστηρίων της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα