Ανοδος του αργού στην Ασία

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 07:54

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της παραγωγής στα διϋλιστήρια των ΗΠΑ ώθησαν χαμηλότερα τα αποθέματα για τρίτη εβδομάδα.

Εκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, ενδέχεται να δείξει αύριο ότι πιθανόν τα αποθέματα του αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η επεξεργασία των διϋλιστηρίων αυξήθηκε για πρώτη φορά σε ένα μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Το αργό πετρέλαιο άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 96,24 δολ. το βαρέλι την 1η Νοεμβρίου, μετά την απροσδόκητη μείωση των προμηθειών την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την ένταξη στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 88 σεντς, ποσοστό 0,9% φθάνοντας στα 94,86 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:20 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 94,70 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 1,95 δολ., ποσοστό 2%, φθάνοντας τα 93,98 δολ., καθώς οι ΗΠΑ αύξησαν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν την Τουρκία να επιτεθεί στους Κούρδους αντάρτες στα σύνορα με το βόρειο Ιράκ, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των μετοχών, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης στη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 81 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 91,30 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 12:19 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 91,20 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,7%, φθάνοντας τα 90,49 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκαν στα 92,31 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1988.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα