Alibaba.com: Εκρηκτική άνοδος των μετοχών

Την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χονγκ Κονγκ
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 09:07

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ άνοδο σημείωσαν την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Αlibaba.com Ltd., με αποτέλεσμα να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία Internet της Ασίας μετά την Yahoo Japan Corp., από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 34,95 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία από την τιμή διάθεσής της στα 13,50 δολ. Χονγκ Κονγκ, στις 2:44 μ.μ., τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της Alibaba.com να ανέρχεται σε περίπου 22,8 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η Alibaba και η μητρική της εταιρεία άντλησαν 1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ από την πώληση 858,9 εκατ. μετοχή στο Χονγκ Κονγκ προς 13,50 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Διαχειριστές της πώλησης μετοχών ήταν η Deutsche Bank AG, η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley.

Φέτος, τα κέρδη της Alibaba προβλέπεται να σημειώσουν σχεδόν τριπλάσια άνοδο, σύμφωνα με τα έγγραφα της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο.

Η Κίνα, έως τα τέλη του Ιουνίου ήταν πατρίδα 162 εκατ. χρηστών Internet, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία από το China Network Information Center. H χώρα ενδέχεται να υπερβεί τις ΗΠΑ το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Liu Bin, οικονομικό αναλυτή της αγοράς Internet στο Πεκίνο, με την εταιρεία ερευνών BDA China Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα