Πενταετές άτοκο δάνειο και αποζημίωση 155 εκατ. € στους κτηνοτρόφους

Ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος θα καλύπτει και το ελληνικό κρέας
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 14:32

Τη χορήγηση πενταετούς άτοκου δανείου στους κτηνοτρόφους, το ύψος του οποίου θα φτάσει μέχρι και τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, με το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, από χθες -και αρκετούς μήνες νωρίτερα- καταβάλλονται 155 εκατομμύρια ευρώ ως εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κοντός, δεδομένου ότι οριστικά κατοχυρώθηκε η ονομασία «ελληνική φέτα», αποφασίστηκε το 2008 να χαρακτηρισθεί έτος προώθησης και προβολής της ελληνικής φέτας.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος θα καλύπτει και το ελληνικό κρέας, έτσι ώστε συντονισμένα και να ελέγχεται η παραγωγή, και να προβάλλεται το ελληνικό κρέας.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, συνεχίζεται η αναπτυξιακή προσπάθεια της ελληνικής κτηνοτροφίας με την απλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και την ένταξη των επενδύσεων της ελληνικής κτηνοτροφίας στον Εθνικό Αναπτυξιακό Νόμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα