EFG Eurobank: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των θυγατρικών της στη Βουλγαρία

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 14:26
UPD:14:29

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της EFG Eurobank, η νομική συγχώνευση των δύο θυγατρικών μονάδων της στη Βουλγαρία, Postbank και DZI Bank, μέσω της οποίας η τράπεζα επιδιώκει να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά του νέου κράτους μέλους της Ε.Ε.

Η νέα τράπεζα που δημιουργήθηκε θα αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, ενώ θα διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα, με 264 συνολικά καταστήματα.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλός της, Αντώνης Χασιώτης, η τράπεζα θα λειτουργεί με την επωνυμία Postbank μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς, οπότε και θα μετονομαστεί σε EFG Eurobank Bulgaria.

Οι διαδικασίες της συγχώνευσης των δύο βουλγαρικών μονάδων ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2006, όταν η EFG Eurobank απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της DZI Bank. Η λειτουργική συγχώνευση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Το ενεργητικό της νέας τράπεζας, η οποία θα διαθέτει στη βουλγαρική τραπεζική αγορά μερίδιο 10%, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4,55 δισ. λέβ (3,37 δισ. δολάρια). Η Postbank θα εξυπηρετεί συνολικά ένα εκατομμύριο πελάτες και θα απασχολεί 3.000 εργαζομένους.

Ο κ. Χασιώτης πρόσθεσε ακόμη ότι η τράπεζα σκοπεύει να επεκταθεί στον κλάδο της ασφάλειας έως το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα