Ομόλογα: «Τσίμπησαν» ελαφρά οι αποδόσεις

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 11:12
UPD:11:14
EPA/ARNE DEDERT

Το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά και τις νέες προσπάθειες των κινεζικών αρχών να στηρίξουν την οικονομία απέναντι στην πρόκληση του κοροναϊού, απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με μικρή άνοδο των αποδόσεων. Το κλίμα επηρέασε και το ελληνικό 10ετές, αν και η απόδοση παρέμεινε κοντά σε ιστορικά χαμηλά και κάτω από το όριο του 1%. H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ήταν στο 0,95%, με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στις 142 μονάδες βάσης.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό της επιτόκιο και διοχέτευσε περισσότερη ρευστότητα τις αγορές, σε μια ακόμη προσπάθεια στήριξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας. Τα μέτρα συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος στις αγορές μετοχών, μειώνοντας τη ζήτηση για σταθερό εισόδημα. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε δύο μονάδες βάσης, στο -0,39%, αν και παρέμενε κοντά στα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν υποτονικός, καθώς οι αμερικανικές αγορές παρέμεναν κλειστές, λόγω αργίας. Οι αναλυτές είναι σε αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον ΡΜΙ, εντός της εβδομάδας, ώστε να διαπιστώσουν εάν ο κοροναϊός έχει επηρεάσει και την οικονομία της Ευρωζώνης. 

Το βλέμμα στραμμένο και στο σημερινό Eurogroup των υπουργών Οικονομικών, με προσδοκίες για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα