Xρηματιστήρια: Δειλά χαμόγελα σε Ευρώπη και Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 10:41
UPD:10:43
REUTERS/STAFF

Με θετικό πρόσημο άρχισε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι οι αρχές της Κίνας θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία ώστε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Με άνοδο και πάνω από τις 920 μονάδες άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα στην Αθήνα να είναι στραμμένο στο Eurogroup και στο αίτημα της Ελλάδας για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνε οριακά κέρδη 0,3% και με τις ευρωπαϊκές μετοχές να κινούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων, με άνοδο 1,5%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα νομισματικής στήριξης, ανακοινώνοντας τη χορήγηση χρηματοδότησης 200 δισ. γιουάν(29 δισ. δολάρια) στις εμπορικές τράπεζες, ενώ μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά δέκα μονάδες βάσης, στο 3,15%. Οι κινήσεις των αρχών του Πεκίνου αποσκοπούν στο να θωρακίσουν την οικονομία από τον αντίκτυπο του κοροναϊού, καθώς τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 70.000 και 1.770 θανάτους. 

Κέρδη σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να ξεχωρίζει σε επιδόσεις, με άνοδο άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. 

Μικτές τάσεις στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με άνοδο των κινεζικών μετοχών και τον δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης να ενισχύεται 2,28%, ενώ ο Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,69%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα