Ο χρόνος μέτρησε αντίστροφα το 2019 για τα ελβετικά ρολόγια

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 11:18
UPD:11:22

Με τους βραδύτερους ρυθμούς τριετίας αυξήθηκαν το 2019 οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών, με τον ανταγωνισμό από τα «έξυπνα» ρολόγια να μειώνει κατακόρυφα τη ζήτηση για πολυτελή κλασικά κομμάτια, την ώρα που η εξάπλωση του κοροναϊού απειλεί τις προοπτικές για το σύνολο του κλάδου ειδών πολυτελείας.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν πέρυσι κατά 2,4%, στα 21,7 δισ. ευρώ(22,4 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Βιομηχανίας Ελβετικών Ρολογιών. Οι εξαγωγές προς το Χογκ-Κογκ έκαναν βουτιά 11%, καθώς οι πολύμηνες διαδηλώσεις οδήγησαν σε κλείσιμο καταστημάτων στην κορυφαία εξαγωγική αγορά.

Οι Ελβετοί ωρολογοποιοί θα δυσκολευθούν φέτος να βρουν αγορές ώστε να αναπληρώσουν το κενό της Κίνας, όπου η κατανάλωση προβλέπεται να σημειώσει κατακόρυφη πτώση, εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού. Η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 8% της κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου πολυτελείας φέτος, όπως εκτιμά ο Πιράλ Νταντχάνια, αναλυτής της RBC. Σχεδόν το 35% των εσόδων για τις εταιρείες πολυτελών ειδών προέρχεται από Κινέζους καταναλωτές, προσθέτει ο αναλυτής της RBC. Η επιδημία SARS είχε οδηγήσει σε βουτιά 20% της διεθνούς ταξιδιωτικής κίνησης το 2003, σύμφωνα με την RBC.

Oι πωλήσεις ελβετικών ρολογιών(σε κομμάτια) μειώθηκαν 13%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1984, στα 20,5 εκατ. ρολόγια, καθώς ο κλάδος εστιάζει στον περιορισμό της παραγωγής και στροφή προς περισσότερο ακριβά μοντέλα.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα