Ποδαρικό επαφών για την Creta Farms

Αγώνας δρόμου για το τελικό σχέδιο
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 14:34
UPD:17:15

Από την έντυπη έκδοση

Συνεχίζονται τα τετ α τετ των εκπροσώπων των εμπλεκομένων στην προσπάθεια εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms (πιστώτριες τράπεζες, επενδυτής, σύμβουλος αναδιάρθρωσης EY), καθώς σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά. Ο στόχος των συναντήσεων είναι να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες που εκκρεμούν ώστε να «κλειδώσει» το τελικό κείμενο του σχεδίου εξυγίανσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται μια μάχη με τον χρόνο, καθώς επιδιώκεται η συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας στο δικαστήριο να γίνει άμεσα, ει δυνατόν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Θολό τοπίο

Η πρόκληση είναι ιδιαίτερα απαιτητική εάν προσμετρηθεί ότι το τοπίο παραμένει θολό για αρκετά ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά της Creta Farms, ενώ βέβαια κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο σκληρό είναι το «μπρα ντε φερ» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με το φερόμενο ως προτιμητέο επενδυτή ώστε να οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας.

Να υπενθυμιστεί ότι ουδέποτε έχει ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας των τραπεζών για την ανάδειξη αναδόχου επενδυτή στην Creta Farms. Επίσης δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν η δεσμευτική πρόταση που κατέθεσε η Impala Invest, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημ. Βιντζηλαίος, εμπεριέχει ρήτρα χρονικής ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς, εάν υπάρχει δυνατότητα αναπροσαρμογής των όρων ακόμα και το αν οι τράπεζες έχουν δυνατότητα να συνομιλήσουν και με άλλον ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο νέος εν δυνάμει προτιμητέος επενδυτής εμφανίζεται να έχει αναλάβει ήδη τα ηνία της διοίκησης της αλλαντοβιομηχανίας στην Κρήτη, εξέλιξη που ενδέχεται να εγείρει και θέμα νομιμότητας.

Σειρά συναντήσεων

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή και στο πλαίσιο αυτό οι νομικοί εκπρόσωποι των εμπλεκομένων αναμένεται να πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων στο επόμενο διάστημα προκειμένου μετά τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2020 και η οποία έχει ως μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, να καταστεί εφικτό να υπογραφεί η συμφωνία εξυγίανσης και έπειτα να κατατεθεί στο δικαστήριο. Αστερίσκος στην υπόθεση εξακολουθεί να είναι και η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα στο πλαίσιο των ενδείξεων κακοδιαχείρισης που εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην κρητική αλλαντοβιομηχανία που προέκυψαν τόσο από τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Κ. Δομαζάκης εις βάρος κυρίως του αδελφού του Μάνου και άλλων μελών της διοίκησης, όσο και από το πόρισμα ελέγχου που διενήργησε η PwC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα