Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά την απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την προοπτική της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 164,42 μονάδες στις 13:02 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά τη χθεσινή υποχώρηση για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρών ημερών. Περισσότερες από πέντε μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε δύο που σημείωναν απώλειες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 15.980,33 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,8% υψηλότερα. Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της UBS μετά τ ην ανακοίνωση της τράπεζας ότι σχεδιάζει να αυξήσει τη μετοχική της βάση κατά 11,5 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα