ΟΤΕ: Εγκρίθηκε και τυπικά η εξαγορά της Cosmote

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 09:35

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote η δημόσια πρόταση του ΟΤΕ, ενώ βεβαίως όπως είναι γνωστό το ποσοστό του Οργανισμού στη θυγατρική του για την κινητή τηλεφωνία έχει ήδη ξεπεράσει το 90%.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Cosmote υπέβαλε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δημοσίευσε την αιτιολογημένη γνώμη του σχετικά με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση του ΟΤΕ για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Η αιτιολογημένη γνώμη συνοδεύεται από τις εκθέσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων EFG Telesis Finance S.A., Morgan Stanley & Co Limited, και N M Rothschild & Sons Limited της Cosmote και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το προσφερόμενο τίµηµα των 26,25 ευρώ ανά μετοχή είναι δίκαιο από χρηματοοικονομικής άποψης για τους κατόχους των μετοχών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Στο μεταξύ θετικά σχόλια για τη διοίκηση του ΟΤΕ εμπεριέχει σχόλιο του αναλυτή W. Draper της Execution (εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών αναλύσεων). Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη η επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμη από την Marfin Investment Group (MIG) και θετική η εξαγορά της Cosmote.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα