Alapis: Εξαγορά του 97,27% της Biodomus – Εσωτερική αναδιάρθρωση

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 09:40

Στην εξαγορά του 97,27% της Biodomus AE, έναντι 60 χιλ. ευρώ, προχώρησε η Alapis, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου, αναλαμβάνοντας το σύνολο των υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρείας.

Η χρηματοδότηση της αγοράς θα προέλθει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Biodomus, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των φυτικών και βιολογικών καλλυντικών, θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε σύντομο χρονικό διάστημα με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Επίσης, η διοίκηση της Alapis, στο πλαίσιο της οργανωτικής της αναδιάρθρωσης και ορθολογικοποίησης της εσωτερικής της δομής, αποφάσισε τη μετονομασία της Veterin Bulgaria σε Alapis Bulgaria, η οποία θα απορροφήσει την υφιστάμενη εμπορική δραστηριότητα της Lamda Detergent Oοd. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού η Alapis Bulgaria θα αποκτήσει και το ακίνητο της Lamda Detergent Ood στην Σόφια. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Lamda Detergent Ood θα μεταβιβασθεί στην Αlapis ΑΒΕΕ (μητρική).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μετονομασία της Veterin International σε Dall AE, η οποία θα απορροφήσει την παραγωγική δραστηριότητα της Alapis ABEE στον κλάδο των απορρυπαντικών. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού η Dall AE θα μισθώνει τις σχετικές εγκαταστάσεις από την Alapis ABEE (μητρική).

Τέλος, ανακοινώθηκε η ίδρυση κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία Αlapis Pharma ltd σκοπός της οποίας θα είναι η ενσωμάτωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων που ασκούνται σήμερα στην Κύπρο από τις εταιρείες Lamda Detergent, Lamda Cosmetic, Ome Expomed.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα