Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που τόνωσαν τις ανησυχίες για συρρίκνωση της ανάπτυξης στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,7%, φθάνοντας στις 155,90 μονάδες, στις 11:51 π.μ., τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Δεκεμβρίου και υποχώρησε 3,8% αυτό το τρίμηνο. Ο δείκτης φέτος έχει σημειώσει άνοδο 11%, έχοντας τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις μέσα σε πέντε χρόνια. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη κινήθηκαν σήμερα πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 1,7%, φθάνοντας στις 15.307,78 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ασιατικών δεικτών, οι οποίοι κινήθηκαν όλοι πτωτικά. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα συνεδρίασης για το έτος στην Ιαπωνία και το Χρηματιστήριο του Τόκυο έκλεισε μετά την πρωϊνή συνεδρίαση.

Χθες στις ΗΠΑ οι μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα στην εβδομάδα, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 1,4% χαμηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα