Πετρέλαιο: Πτώση κάτω από τα 61 δολάρια

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 15:19
UPD:15:26
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Κάτω από τα 61 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω εκτιμήσεων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, η οποία αποκαλύπτει κάμψη της ζήτησης. Είναι προφανές ότι η αγορά αμφιβάλλει κατά πόσον ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα μειώσουν περαιτέρω την προσφορά τους από τον Δεκέβριο, αλλά και εάν αυτό θα φέρει αποτελέσματα.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας σχολίασε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για περισσότερες συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στην παραγωγή και η επισήμανση αυτή οδήγησε το μπρεντ στα 60,97 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 60 σεντ σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 72 σεντ στα 55,09 δολάρια το βαρέλι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του μπρεντ έχει ενισχυθεί 13% από τις αρχές του 2019, χάρη εν πολλοίς στη συμφωνία του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν διαδραματίσει και αυτές το ρόλο τους, αλλά όσες φορές έδωσαν ώθηση αυτή αποδείχθηκε προσωρινή. 

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια για εκτίναξη των τιμών στα 100 δολάρια, όσες φορές και εάν ήρθαν στο προσκήνιο, έμειναν πολύ μακριά από το να γίνουν πραγματικότητα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα