Πάνω από τα 96 δολάρια η τιμή του αργού

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 09:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου κατά ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, πυροδοτούμενες από την κρίση στο Πακιστάν αλλά και την ένταση στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν το πρωί κατά 35 σεντς στα 96,35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε επίσης αύξηση κατά 41 σεντς, φτάνοντας στα 94,29 δολάρια το βαρέλι.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν, την περασμένη Πέμπτη εξακολουθεί να επηρεάζει ψυχολογικά τις αγορές, παρά το γεγονός ότι το Πακιστάν δε συγκαταλέγεται στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

«Η πολιτική αστάθεια συνιστά για άλλη μία φορά σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την αγορά» τόνισε ο Ντέιβιντ Τζόνσον, αναλυτής της Macquarie Securities στο Χονγκ Κονγκ.

Η αγορά επηρεάστηκε επίσης από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η ¶γκυρα θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα