Συνεργασία χρηματιστηρίων δυτικών Βαλκανίων

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 09:21

Εκπρόσωποι των χρηματιστηρίων αξιών της ΠΓΔΜ, του Βελιγραδίου, του Ζάγκρεμπ και της Λιουμπλιάνα υπέγραψαν στα Σκόπια μνημόνιο συνεργασίας έως το 2009.

Στο μνημόνιο προβλέπεται η στενότερη συνεργασία μεταξύ των πλευρών για την προώθηση των τοπικών χρηματιστηριακών αγορών και την προώθηση των τοπικών εκδοτών τίτλων αξίας, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη χρηματοοικονομικών εργαλείων περιφερειακού χαρακτήρα.

«Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του μνημονίου είναι η ανάπτυξη συνολικής προσέγγισης για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία περιφερειακού χαρακτήρα με έμφαση στο τοπικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αξίες της περιοχής. Αυτό είναι δυνατόν επειδή η ανάπτυξη των τοπικών αγορών βρίσκεται στο ίδιο περίπου επίπεδο αλλά με διαφορετικό ρυθμό», επεσήμανε ο διευθυντής του χρηματιστηρίου αξιών της ΠΓΔΜ, κ. Ivan Steriev.

Οι εκπρόσωποι των χρηματιστηρίων που υπέγραψαν το μνημόνιο δεσμεύτηκαν να έρθουν σε επαφή και με τις χρηματιστηριακές αρχές της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου προκειμένου να τις προσκαλέσουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της περιφερειακής συνεργασίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα